TRENČÍN:Zimný štadión prenajalo mesto Dukle za jedno euro,sezóna nie je ohrozená

30.07.2012 Trenčín

Trenčín 30. júla (TASR) – Mesto Trenčín prenajme Zimný štadión Pavla Demitru trenčianskym hokejistom na dobu určitú, a to od 1. augusta 2012 do 1. apríla 2013 za symbolické jedno euro vrátane sky boxov a reklamných plôch. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí na dnešnom zasadnutí schválili nájomnú zmluvu medzi mestom Trenčín a Duklou. Najbližšia hokejová sezóna sa v Trenčíne bude môcť začať v riadnom termíne i keď tréning na trenčianskom ľade sa o niečo oddiali.

Zimný štadión podstúpi najnevyhnutnejšie opravy, ktoré zabezpečia jeho bezpečnú prevádzku na jednu sezónu. Aktuálne riešenie bezpečnostnej situácie na zimnom štadióne bude mesto stáť 55.550 eur. Na zimnom štadióne sa urobí revízia elektrickej energie a na chladiarenskom zariadení odstránia najakútnejšie nedostatky. Mesto cez svoju rozpočtovú organizáciu Mestské hospodárstvo a správa lesov opravuje najviac poškodené lišty pod mantinelmi a betónovú plochu.

Poslanci v súvislosti s prenájmom zmenili aj rozpočet mesta, väčšinu z potrebných 55.550 eur na opravy štadióna zobrali z rozpočtového programu Doprava, kde na vykrytie straty v MHD nebude potrebná taká suma, aká bola v pôvodnom rozpočte. V kapitálových výdavkoch znížili sumu potrebnú na prekrytie tržnice pri nákupnom stredisku Družba. Rovnako schválili návrh poslanca Daniela Beníčka o ďalšom príspevku vo výške 70.000 eur hokejovej Dukle. "Vzhľadom na tradíciu hokeja v meste a šírenie dobrého mena je tento príspevok pre Duklu potrebný," povedal Beníček.

"Mesto bude platiť všetky energie. Oproti 450.000 eurám z minulej sezóny musíme z tohtoročného rozpočtu dať navyše už spomínaných 55.000 eur na opravy. Vždy som deklaroval záujem pomôcť hokeju a klubu. Dukla bude mať k dispozícii štadión za jedno euro. Za týchto okolností však nesúhlasím už so žiadnou ďalšou dotáciou pre hokejový klub," povedal trenčiansky primátor Richard Rybníček s tým, že Dukla dostala za štyri roky od mesta viac ako 2,2 milióna eur, tento rok bude príspevok po zarátaní všetkých položiek vrátane energií a vzájomných zápočtov okolo 800.000 eur. I keď s príspevkom Dukle nesúhlasí, bude rozhodnutie poslancov rešpektovať.

Viceprimátorka Renáta Kaščáková sa voči návrhu dať Dukle ďalších 70.000 eur na činnosť ostro ohradila. Poukázala na skutočnosť, že samospráva dala Dukle neúmerné množstvo peňazí, čím trpia iné športy v meste. Beníčkov návrh označila za drzosť. Poslanci i napriek tomu návrh veľkou väčšinou schválili. Mesto tak bude platiť energie vo výške 450.000 eur, viac ako 55.000 eur investuje do nevyhnutných opráv a z mestskej kasy poputuje ďalších 70.000 eur ako príspevok klubu.
 

Vyberte región